რძიანი შოკოლადისა და ნაღების კრემის ზღაპრული შეხამება - ტორტი ბაუნტი შოკოლადის მინანქრით!
რძიანი შოკოლადისა და ნაღების კრემის ზღაპრული შეხამება - ტორტი ბაუნტი შოკოლადის მინანქრით!
დრო 1წთ
ულუფა 10
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტი:
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • კარაქი - 150 გ
  • კაკაო - 2 ს/კ
  • შაქარი - 100 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
  • ბაუნტისთვის
  • კვერცხის ცილა - 6 ცალი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • ქოქოსის ფანტელი - 200 გ
  • კრემისთვის:
  • კვერცხის გული - 5 ცალი
  • შაქარი - 4 ს/კ
  • რძე - 1 ჭიქა
  • კარაქი - 200 გ
  • ვანილი
  • კონიაკი - 2 ს/კ
  • მინანქრისთვის :
  • შავი შოკოლადი - 100 გ
  • კარაქი - 50 გ
მომზადების წესები
მომზადება:
ბისკვიტისთვის ათქვიფეთ კვერცხის გული, შაქარი, კარაქი - კარგად, დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაო ერთად. მოზილეთ ცომი.
პერგამენტდაფენილ ტორტის ფორმაში გადაიტანეთ ცომის 2/3-დი. გაასწორეთ ხელით. დარჩენილი ცომი მოათავსეთ საყინულეში.
ბაუნტისთვის ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და შაქარი. დაუმატეთ ქოქოსის ფანტელი და კოვზით ფრთხილად ამოურიეთ.
მზა ბაუნტის მასა გადაიტანეთ ფორმაში მოთავსებულ ცომზე. გამოიღეთ დანარჩენი ცომი საყინულედან და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
გახეხილი ცომი გაანაწილეთ ბაუნტის ზემოდან.
მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით ნახევარი საათით. გამომცხვარი ბისკვიტი გააცივეთ.
კრემისთვის ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი. დაუმატეთ რძე და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ხარშეთ კეფირის კონსისტენციის მიღებამდე. შემდეგ გააცივეთ.
ათქვიფეთ კარაქი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ ნელ-ნელა შეათქვიფეთ მოხარშული კრემი. ბოლოს დაუმატეთ ვანილი და კონიაკი.
კრემი წაუსვით ტორტს და შედგით მაცივარში. (უმჯობესია მთელი ღამით).
გაცივებულ ტორტს მოასხით შემდეგი წესით მომზადებული მინანქარი: წყლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი და კარაქი ერთად.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ტორტი კრემი მინანქარი ნანახია: 28343