ალმოიშავენა - ესპანელი ებრალების ხრაშუნა, შაქრიანი პური. აუცილებლად სცადეთ!
ალმოიშავენა - ესპანელი ებრალების ხრაშუნა, შაქრიანი პური. აუცილებლად სცადეთ!
დრო 45წთ
ულუფა 10
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 5 ს/კ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • მწიკვი მარილი
  • ფქვილი - 130 გ
  • კარაქი - 50 გ
  • წყალი - 200 მლ
  • დარიჩინი - დაფქული, 1/კ
  • ზეთი - 50 მლ
მომზადების წესები
მომზადება:
აადუღეთ წყალი, დაუმატეთ კარაქი და ზეთი.
როგორც კი კარაქი გადნება, გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაუმატეთ ფქვილი და მწიკვი მარილი. მოურიეთ ცომს ხის კოვზით.
ახლა ცომს შეაზილეთ სათითაოდ 3 კვერცხი.
ღუმელის ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ზეთი და გაანაწილეთ მასზე თანაბრად ცომი.
ზემოდან მსუყედ მოაყარეთ შაქრისა და დარიჩინის ნარევი!
თუკი, დარიჩინი არ აღმოგაჩნდათ, მოაყარეთ მხოლოდ შაქარი.
აცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში იქამდე, სანამ ზედაპირი არ მოებრაწება.
გემრიელად მიირთვით!


ტეგები:
შაქარი პური ნანახია: 9024