კომბოსტოს სამარხვო ღვეზელები ხრაშუნა კანით და წვნიანი გულსართით
კომბოსტოს სამარხვო ღვეზელები ხრაშუნა კანით და წვნიანი გულსართით
დრო 1წთ
ულუფა 12
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • ზეთი - 0,5 ჭიქა
  • წყალი - 0,5 ჭიქა
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • კომბოსტო - 1 თავი
  • ხახვი - 1 თავი
  • სტაფილო 1 ცალი
  • მწვანილი - გემოვნებით
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადება:
კომბოსტო დაჭერით წვრილად, სტაფილო გახეხეთ, ხახვი დაჭერით წმინდად. მოთუშეთ ბოსტნეული თავდახურულ ტაფაში, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მზა ბოსტნეულს დაუმატეთ მწვანილი გემოვნებით და გააცივეთ.
ცომისთვის: ფქვილს დაუამტეთ ზეთი და თბილი წყალი, მარილი და მოზილეთ ელასტიკური ცომი, რომელიც ხელებს არ ეკვრის. შეფუთეთ ცელოფანში და გააჩერეთ 30 წუთით.
შემდეგ კი გაყავით 12-15 თანაბარ ნაწილად.
გააბრტყელეთ ცომის თითოეული ნაწილი რაც შეიძლება თხლად. გაბრტყელებული ცომის კიდეზე დადეთ ცოტაოდენი გულსართი, გადმოკეცეთ კიდეები და გადაახვიეთ რულეტად.
მოათავსეთ ხვეულები ღუმელის პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე. იმისათვის, რომ ლამაზად დაბრაწული ღვეზელები მიიღოთ, წაუსვით მაგარი ჩაის ფერი.
აცხვეთ 180 გრადუსზე 30-40 წუთი.



ტეგები:
სამარხვო კომბოსტო ღვეზელები ნანახია: 3767