ქათმის წვნიანის საოცარი რეცეპტი ცნობილი შეფ-მზარეულისგან!
დრო 2წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ამ წვნიანის მოსამზადებლად უპირატესობა მიანიჭეთ მთლიან ქათამს, თუმცა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ მისი ნაწილებიც. სასურველია, კანიანად.
 

ინგრედიენტები

  • ზეთი - 1 ს/კ
  • ხახვი - 1 თავი
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ნიახური - 4 ღერი
  • ქათამი - საშუალო ზომის, 1 ცალი
  • წყალი - 2 ლ
  • ქონდარი - 2 ჩ/კ
  • მაკარონი - 200 გ
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • ნიორი 2-3 კბილი
მომზადების წესები

მომზადება:
კუბიკებად დაჭერით ხახვი და ნიახურის ღერები. სტაფილო დაჭერით წრეებად.
ღრმა, სქელძირიანი ქვაბი დადგით ცეცხლზე, ჩაასხით ზეთი და მოთუშეთ დაჭრილი ბოსტნეული თავდახურულ ქვაბში 4-5 წუთი.
წვრილად დაჭერით ნიორი და დაუმატეთ ბოსტნეულს, მოურიეთ და თუშეთ კიდევ 1-2 წუთი.
დაადეთ მოთუშულ ბოსტნეულს ზემოდან ქათამი.
დაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი, პილპილი, ქონდარი, დააფარეთ თავსახური და ხარშეთ წვნიანი დაბალ ცეცხლზე 1,5-2 საათი.
შემდგ ამოიღეთ ქათამი, გააცალეთ ძვლები. ხორცი ჩააბრუნეთ ქვაბში, დაუმატეთ ბულიონში მოხარშული მაკარონი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბრინჯი, კარტოფილი ან წიწიბურა) და ამოურიეთ. წვნიანი მზად არის!
გემრიელად მიირთვით!
 

ტეგები:
წვნიანი ქათამი ნანახია: 34324