ეს ინგრედიენტი ხორცის ჩვეულებრივ ნაჭერს ფრანგი მეფეების კერძად გადააქცევს - როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი ფრანგული მდოგვი?
ეს ინგრედიენტი ხორცის ჩვეულებრივ ნაჭერს ფრანგი მეფეების კერძად გადააქცევს - როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი ფრანგული მდოგვი?
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
მდოგვი - ერთ-ერთი აქტიურად გამოყენებადი სანელებელია კულინარიაში. გარდა იმისა, რომ გემრიელია, ის სასარგებლოც არის: მედიკოსები ამტკიცებენ, რომ მდოგვი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და აწესრიგებს ნივთიერებათა ცვლას.

ამ რეცეპტით თავად მოამზადებთ ნამდვილ ფრანგულ მდოგვს.

ინგრედიენტები

  • მარცვლოვანი მდოგვი - ღია და მუქი, 200 გ
  • წყალი - 100 მლ
  • ვაშლის ან ღვინის ძმარი - 100 მლ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადება:
გარეცხეთ მდოგვის მარცვლები და დაალბეთ მთელი ღამით წყლისა და ძმრის ნარევში.
მეორე დღეს მდოგვიანი ჯამი დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ მასა ადუღებამდე. შემდეგ დაუკელით ცეცხლს და ხარშეთ კიდევ ერთი წუთი.
გადადეთ ცელკე ჯამში 2-3 ს/კ მდოგვი, დანარჩენს კი დაუმატეთ შაქარი და მარილი. კარგად აურიეთ.
გადანახული მდოგვი გაქენით, ან დააბლენდერეთ. შეურიეთ ძირითად მასას და აურიეთ.
დააკორექტირეთ გემო, დაუმატეთ სურვილისამებს ცოტაოდენი შაქარი, ძმარი ან მარილი.
გაანაწილეთ მშრალ, პატარა ქილებში და მოათავსეთ მაცივარში. 2 დღეში შეგიძლიათ გამოიყენოთ.
ნაზი გემო, სასიამოვნო სიმჟავე... ასეთ მდოგვი ხორცის ნებისმიერ კერძს დახვეწილ, პიკანტურ გემოს მიანიჭებს, ასევე შესანიშნავია სალათების სოუსისთვის დასამატებლად!


ტეგები:
სოუსი მდოგვი სანელებელი ნანახია: 4602