მომზადება:გარეცხეთ მდოგვის მარცვლები და დაალბეთ მთელი ღამით წყლისა და ძმრის ნარევში.მეორე დღეს მდოგვიანი ჯამი დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ მასა ადუღებამდე. შემდეგ დაუკელით ცეცხლს და ხარშეთ კიდევ ერთი წუთი.გადადეთ ცელკე ჯამში 2-3 ს/კ მდოგვი, დანარჩენს კი დაუმატეთ შაქარი და მარილი. კარგად აურიეთ.გადანახული მდოგვი გაქენით, ან დააბლენდერეთ. შეურიეთ ძირითად მასას და აურიეთ.დააკორექტირეთ გემო, დაუმატეთ სურვილისამებს ცოტაოდენი შაქარი, ძმარი ან მარილი. გაანაწილეთ მშრალ, პატარა ქილებში და მოათავსეთ მაცივარში. 2 დღეში შეგიძლიათ გამოიყენოთ.ნაზი გემო, სასიამოვნო სიმჟავე... ასეთ მდოგვი ხორცის ნებისმიერ კერძს დახვეწილ, პიკანტურ გემოს მიანიჭებს, ასევე შესანიშნავია სალათების სოუსისთვის დასამატებლად!