ხრაშუნა ებრაული ორცხობილა ხამენტაშნი მიხაკის გულსართით
ხრაშუნა ებრაული ორცხობილა ხამენტაშნი მიხაკის გულსართით
დრო 2წთ
ულუფა 15
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცომი:
  • ფქვილი - 380 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ს/კ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • რძე - 2 ს/კ
  • კვერცხის გული
  • ლიმონის ცედრა - 1 ს/კ
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • კარაქი - 225 გ
  • გულსართისთვის:
  • მიხაკი - 1 ჭიქა
  • თაფლი - 1 ჭიქა
  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
  • ლიმონის წვენი - 1 ს/კ
  • დარიჩინი - 1 ჩ/კ
მომზადების წესები
მომზადება:
შეურიეთ ცომისთვის განკუთვნილი ყველა მშრალი ინგრედიენტი, დაუმატეთ დაჭრილი კარაქი და დანით აკეპეთ.
ცაკლე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი + კვერცხის რძესთან ერთად და დაუმატეთ მშრალ მასას, დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და მოზილეთ ცომი.
გადაიტანეთ ცომი სამუშაო ზედაპირზე, ააგუნდავეთ, ხელით გააბრტყელეთ და გადაკეცეთ შუაზე, შემდეგ კვლავ გააბრტყელეთ, კიდევ დაკეცეთ და ასე გაიმეორეთ 5-6-ჯერ.
თუკი მოგეჩვენათ, რომ ცომი ზედმეტად მშრალია - დაუმატეთ რძე. გაყავით ცომი ორ ნაწილად და მოათავსეთ მაცივარში 2 საათით.
ამასობაში მოამზადეთ გულსართი: მიხაკს დაასხით მ დუღარე და გააჩერეთ გასაფუებლად 1 საათით.
შემდეგ გადაუღვარეთ ზედმეტი წყალი და დააბლენდერეთ.
დაუმატეთ მიხაკს რძე და თაფლი, ქიშმიში და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ხარშეთ 5-10 წუთი შესქელებამდე. თან შეუჩერებლად ურიეთ.
ღუმელის ფირფიტაზე წაუსვით კარაქი ან დააფინეთ პერგამენტი.
გააბრტყელეთ მაცივრიდან გამოღებული ცომი 5 მმ სისქის ფირფიტად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე.
ამოჭერით ჭიქიათ 7-8 სმ დიამეტრის წრეები. თითოეულ წრეს გულში ჩაუდეთ ჩის კოვზი გულსართი და მოუკარით თავები ისე, რომ სამკუთხედი მიიღოთ. დაუტოვეთ ცოტა ღია ადგილები.
აცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ ზედაპირი არ მოიბრაწება.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
მიხაკი ორცხობილა ნანახია: 3406