არომატული ბერძნული მწვადი - სუვლაკი. კერძის საიდუმლო მარინადშია!
დრო 1წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - ან ინდაურის თეთრი ხორცი, 1 ცალი
  • ნიორი - 5 კბილი
  • 1 ლიმონის წვენი
  • ზეითუნის ზეთი - 4 ს/კ
  • ორეგანო - 1 ს/კ
  • ქონდარი - 1 ს/კ
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადება:
გაფცქვენით ნიორი და დაჭერით წვრილად ან დაჭყლიტეთ.
ლიმონი გამოწურეთ.
ლიმონის წვენს შეურიეთ 4 ს/კ ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ქონდარი, ორეგანო, მარილი და პილპილი, ნიორი.
ხორცი დაჭერით კუბიკებად და მოათავსეთ პოლიეთილენის ზიპიან ტოპრაკში. იქვე ჩაასხით მარინადი.
კარგად აურიეთ, შეკარით და მოათავსეთ მ აცივარში 1 საათით.
როცა ხორცი მზად იქნება მოსამზადებლად, დაალბეთ ხის შამფურები წყალში 15-30 წუთით, შემდეგ ააცვით ხორცი.
შეწვით ტაფა-გრილზე, ან მაყალზე. თუმცა შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჩვეულებრივი ტეფლონის ტაფა.
შეწვით ხორცი ყველა მხრიდან.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
მარინადი მწვადი ფილე ნანახია: 1868