ქერის ბურღული ხორცითა და ბოსტნეულით - ექსკლუზიური
ქერის ბურღული ხორცითა და ბოსტნეულით - ექსკლუზიური
დრო 1წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქერის ბურღული - 1,5 ჭიქა
  • ცხვრის ხორცი - ან სხვა ნებისმიერი სახეობის ხორცი, 500 გ
  • ბოსტნეულის მიქსი: - სტაფილო, სიმინდი, ბარდა - 200 გ
  • ხახვი - 1 პატარა თავი
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ძირას თესლები - 1/2 ჩ/კ
  • პაპრიკა - 1 ჩ/კ
  • წყალი - 4 ჭიქა, ქერის მოსახარშად
  • მარილი და პილპილი
  • ზეთი - 1/4 ჭიქა
მომზადების წესები
მომზადება:
გაარჩიეთ ქერი, გარეცხეთ და დაალბეთ მთელი ღამით ცოტაოდენ წყალში.
მეორე დღეს მოხარშეთ ქერი და გადაიტანეთ საწურზე.
ხორცი დაჭერით პატარა კუბიკებად და შეწვით ზეთში 2 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ ხორცს ძირა, პაპრიკა, დაჭყლეტილი ნიორი, დაჭრილი ხახვი, მარილი და პილპილი.
ჩაასხით ტაფაში დაახლოებით 2-3 ჭიქა წყალი და წამოადუღეთ. ხარშეთ ხორცი დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.
ამ დროის მანძლზე მთელი წყალი უნდა ამოშრეს, შესაძლოა, დარჩეს ცოტაოდენი.
დაუმატეთ ხორცს ბოსტნეულის მიქსი... დაჭრილი ან მსხვილად გახეხილი სტაფილო, გაყინული სიმინდი ან ბარდა (ან კონსერვები გამოიყენეთ).
ურიეთ და თუშეთ ხორცთან ერთად 1-2 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ ხორცისა და ბოსტნეულის მასას მოხარშული და გადაწურული ქერის ბურღული, აურიეთ.
დაუკელით ცეცხლს მინიმუმამდე და თუშეთ თავდახურულ ჭურჭელში კიდევ 2 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ხორცი ბოსტნეული ქერი ნანახია: 2093