მომზადება: ფქვილი, მარილი და ზეთი ავურიოთ, დავასხათ წყალი და მოვზილოთ რბილი, ელასტიკური ცომი. ცომი კარგად რომ მოიზილება, დავაგუნდავოთ, ჩავდოთ თასში, წავუსვათ ზეთი, გადავაკრათ ცელოფანი 1 საათი ოთახის ტემპერატურაზე გავაჩეროთ. ცომი ძალიან თხლად გავაბრტყელოთ. წავუსვათ ან ფუნჯითმოვასხათ დმდარი და სერილებული კარაქი, ზედ გადავანაწილოთ ერთად არეული დაჭრილი ვაშლი, ნიგოზი, შაქარი, დარიჩინი და საფანელი. რულეტი შეიძლება გამოვიყვანოთ წვრილი ან ფართე, ეს ჩვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული. რულეტი გადავიტანოთ თუნუქის ფურცელზე, წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და გამოვაცხოთ 180-190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ დაიბრაწება.სირთულე