ვაშლისა და ნიგვზის რულეტი
ვაშლისა და ნიგვზის რულეტი
დრო 2წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

რჩევა:
ცომის გაბრტყელება თუ გაგვიჭირდა, ტილოზე გავაბრტყელოთ ან ხელი მივაშველოთ და შუიდან გვერდებისკენ გავწელოთ, რომ გათხელდეს. ეს პროცედურა ისე უნდა ჩავატაროთ, ცომი რომ არ გასკდეს.

ინგრედიენტები

  • ცომი:
  • ფქვილი - 300 გ
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • ზეთი - 30 მლ
  • თბილი წყალი - 200 მლ
  • გულსართისთვის:
  • გამდნარი კარაქი - 100 გ
  • ვაშლი - 6 ცალი
  • საფანელი - 3 გ
  • დაჭრილი ნიგოზი - 100 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • დარიჩინი
  • კვერცხი 1 - წასასმელად
  • შაქრის პუდრა – მოსაყრელად
მომზადების წესები

მომზადება:
ფქვილი, მარილი და ზეთი ავურიოთ, დავასხათ წყალი და მოვზილოთ რბილი, ელასტიკური ცომი. ცომი კარგად რომ მოიზილება, დავაგუნდავოთ, ჩავდოთ თასში, წავუსვათ ზეთი, გადავაკრათ ცელოფანი 1 საათი ოთახის ტემპერატურაზე გავაჩეროთ.
ცომი ძალიან თხლად გავაბრტყელოთ. წავუსვათ ან ფუნჯითმოვასხათ დმდარი და სერილებული კარაქი, ზედ გადავანაწილოთ ერთად არეული დაჭრილი ვაშლი, ნიგოზი, შაქარი, დარიჩინი და საფანელი. რულეტი შეიძლება გამოვიყვანოთ წვრილი ან ფართე, ეს ჩვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული. რულეტი გადავიტანოთ თუნუქის ფურცელზე, წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და გამოვაცხოთ 180-190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ დაიბრაწება.სირთულე

 

ტეგები:
ვაშლი ნიგოზი რულეტი ნანახია: 6079