შოკოლადის ტორტი პრაღა - ჟურნალ "გემრიელია"-ს რეცეპტით
+ N/A
შოკოლადის ტორტი პრაღა - ჟურნალ "გემრიელია"-ს რეცეპტით
დრო 90წთ
ულუფა 8
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი


ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • შედედებული რძე - 1/2 ქილა
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ/კ
  • ვანილი
  • კაკაო - 3 ს/კ
  • ფქვილი - 1,5 ჭიქა
  • კრემი:
  • შედედებული რძე - 1 ქილა
  • დარბილებული კარაქი - 200 გ
  • კაკაო - 1 ს/კ
  • მზა ყავა - დასანამად
  • შოკოლადის მინანქარი - მოსასხმელად
მომზადების წესები
მომზადება:
კვერცხით და შაქრით გავაკეთოთ გოგლიმოგლი. დავუმატოთ შედედებული რძე და არაჟანი,
გავთქვიფოთ მასა და დავაცრათ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაო. გამოვაცხოთ 20 სმ ყალიბში 180 გრადუსზე 40-45 წთ. ცივი ბისკვიტი გავყოთ 3 ნაწილად. კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე და წვრილი ნაკადით დავუმატოთ შედედებული რძე. ბოლოს დავაცრათ კაკაო და ამოვურიოთ. ბისკვიტი დავნამოთ ყავით. ფენებს შორის წავუსვათ კრემი და ზემოდან წავუსვათ მინანქარი.

ჟურნალი "გემრიელია" (იანვრის ნომერი)
ტეგები:
ტორტი შოკოლადი ნანახია: 14876