გაახურეთ ღუმელი 220 გრადუსზე. დიდ ჯამში ჩაასხით წყალი, გახსენით მასში საფუარი და თაფლი (ან 1 სკ შაქარი). გააჩერეთ რამდენიმე წუთი, სანამ საფუარი არ ამოქაფდება.დაუმატეთ ფქვილი (2-დან 3 ჭიქამდე), ზეითუნის ზეთი და მარილი, ამოურიეთ ხის კოვზით, სანამ არ მიიღებთ ცომის მასას.ცომი საკმაოდ მკვრივი უნდა გამოვიდეს. საჭიროებისამებრ დაუმატეთ ფქვილი, ან პირიქით, გაათხელეთ წყლით.გააკეთეთ ცომისგან გუნდა ან რამდენიმე გუნდა, გააჩნია სქელ პიცას აკეთებთ, თუ თხელს. გააჩერეთ 3-დან 5 წუთამდე, სანამ გულსართს ამზადებთ. ცომი შეგიძლიათ შეინახოთ საყინულეში ერთი თვით. ამ შემთხვევში უნდა დაფაროთ ის ზეითუნის ზეთით.გააბრტყელეთ ცომი სასურველ სისქესა და სიგანეზე. გაანაწილეთ მასზე სასურველი გულსართი და აცხვეთ 8-10 წუთის განმავლობაში სიმინდის ფქვილმოყრილ ფორმაზე.