მომზადება:კეფირში ან მაწონში გახსენით შაქარი, დაუმატეთ ხაჭო, მწიკვი მარილი და ვანილის შაქარი და კვერცხი. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.გაცრილ ფქვილში აურიეთ მშრალი საფუარი და თანდათან შეურიეთ ხაჭოს მასას.როცა ცომი გამკვრივდება, დაუმატეთ ზეთი, გააკეთეთ გუნდა და გადააფარეთ ჩაის ტილო. მოათვსეთ თბილ ადგილას.როცა ცომი გაორმაგდება, გაყავით დაახლოებით 3 ნაწილად.თითოეული გააბრტყელეთ წრედ და დაჭერით სამკუთხედ სეგმენტებად.თითოეული სამკუთხედის ფართო კიდეზე მოათავსეთ ჯემი და გადაახვიეთ რილეტად. შემდეგ კი რულეტი მოხარეთ ისე, რომ მიიღოთ დაკეტილი წრე.მოათავსეთ წრეები პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე, ზემოდან წაუსვით ცოტაოდენ წყალთან ერთად გათქვეფილი კვერცხის გული.ქაცხვეთ 220 გრადუსზე დაახლოებით 13-15 წუთი.გამოიღეთ ფირფიტა, გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე.გემრიელად მიირთვით!