ჯემიანი ფუნთუშის რგოლები ხაჭოს ცომისგან - ჩაის დესერტის იდეალური ვარიანტი!
ჯემიანი ფუნთუშის რგოლები ხაჭოს ცომისგან - ჩაის დესერტის იდეალური ვარიანტი!
დრო 1წთ
ულუფა 15
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხაჭო - 200 გ
  • მაწონი (ან კეფირი) - 200 მლ
  • შაქარი - 50 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი + 1 კვერცხის გული
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილის შაქარი
  • ფქვილი - 250-300 გ
  • მშრალი საფუარი - 1 ჩ/კ
  • ზეთი - ცომის გადასაზელად
  • სქელი ჯემი - 200 გ
მომზადების წესები
მომზადება:
კეფირში ან მაწონში გახსენით შაქარი, დაუმატეთ ხაჭო, მწიკვი მარილი და ვანილის შაქარი და კვერცხი. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გაცრილ ფქვილში აურიეთ მშრალი საფუარი და თანდათან შეურიეთ ხაჭოს მასას.
როცა ცომი გამკვრივდება, დაუმატეთ ზეთი, გააკეთეთ გუნდა და გადააფარეთ ჩაის ტილო. მოათვსეთ თბილ ადგილას.
როცა ცომი გაორმაგდება, გაყავით დაახლოებით 3 ნაწილად.
თითოეული გააბრტყელეთ წრედ და დაჭერით სამკუთხედ სეგმენტებად.
თითოეული სამკუთხედის ფართო კიდეზე მოათავსეთ ჯემი და გადაახვიეთ რილეტად. შემდეგ კი რულეტი მოხარეთ ისე, რომ მიიღოთ დაკეტილი წრე.
მოათავსეთ წრეები პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე, ზემოდან წაუსვით ცოტაოდენ წყალთან ერთად გათქვეფილი კვერცხის გული.
ქაცხვეთ 220 გრადუსზე დაახლოებით 13-15 წუთი.
გამოიღეთ ფირფიტა, გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ფუნთუშა ჯემი ნანახია: 6942