ქამა სოკო ჩინურად - უგემრიელესი ცივი წასახემსებელი!
ქამა სოკო ჩინურად - უგემრიელესი ცივი წასახემსებელი!
დრო 15წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქამა სოკო - 400 გ
  • ნიორი - 4 კბილი
  • ქუნჯუთის მარცვლები - 1,5 ჩ/კ
  • ვაშლის ძმარი - 3 ს/კ
  • ზეთი - 50 მლ
  • ხმელი ქინძი - დაფქული, 1/4 ჩ/კ
  • სოიოს სოუსი - 2 ს/კ
  • შავი პილპილის მარცვლები - 6-7 ცალი
  • ბაჰარი (სურნელოვანი პილპილი) - მარცვლები, 3 ცალი
  • ოხრახუში - 0,5 კონა
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
  • მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადება:
სოკო გარეცხეთ ცივ წყალში.
დაჭერით მწვანილი და ნიორი წვრილად.
შუეირთ ჯამში ზეთი, სოიოს სოუსი, ვაშლის ძარი, სანელებლები, ნიორი და მწვანილი.
მოხალეთ ქუნჯუთის თესლი მშრალ ტაფაზე. დაუმატეთ მარინადს.
აადუღეთ წყალი ქვაბში, დაუმატეთ მარილი და ჩაყარეთ სოკო, ხარშეთ ადუღებიდან 15 წუთი საშუალო ცეცხლზე.
შემდეგ გადაიტანეთ საწურზე და გააგრილეთ.
გაცივებული სოკო გადაიტანეთ ჯამში ან ემალის ქვაბში და მოასხით მარინადი. აურიეთ, დააფარეთ თავსახური და მოათავსეთ მთელი ღამით მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
მარინადი ქამა სოკო ნანახია: 7211