მომზადება:გაცერით ფქვილი დიდ ჯამში, დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი და მარილი, აურიეთ. ნელ-ნელა დაუმატეთ გაზიანი წყალი, მიიღებთ თხელ, ერთგვაროვან ცომს.გაახურეთ ტაფაზე ზეთი და აცხვეთ ბლინები ორივე მხრიდან.მოამზადეთ გულსართი: ბასრი დანით მოაჭერით ფორთოხალს კანი, რბილობი დაჭერით 0,7 სმ სისქის ნაჭრებად. მოაყარეთ შაქარი. გაახურეთ ტაფა, გაადნეთ კარაქი და შეწვით ფორთოხალი საშუალო ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ.გადაიტანეთ შემწვარი ფორთოხლები მზა ბლინებზე, მოასხით ტაფაზე დარჩენილი წვენი.გემრიელად მიირთვით!