სამარხვო შაქარლამა ნიგვზით - რეცეპტი ბებიების სკივრიდან
სამარხვო შაქარლამა ნიგვზით - რეცეპტი ბებიების სკივრიდან
დრო 1წთ
ულუფა 40
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

რჩევა
ცომის გუნდები კარგად ვზილოთ ხელში, რომ ერთგვაროვანი მასა მივიღოთ, გუნდებს არ უნდა ჰქონდეს ნაპრალები. დანით ფრთხილად ჩავჭრათ და გაჭრილი მხრიდან დავაწყოთ თუნუქის ფურცელზე. ნიგვზის ნაცვლად შეიძლება დაემატოს ნუში, თხილი ან სულაც მზესუმზირა.

ინგრედიენტები

  • შაქრის პუდრა - 1 ჭიქა
  • ერბო - სამარხვო, 1 ჭიქა
  • ფქვილი - 2,5 ჭიქა
  • ვანილის ექსტრაქტი
  • შაქრის პუდრა - ამოსავლებად
  • ნიგოზი - მსხვილად დაჭრილი, 0,5 ჭიქა
მომზადების წესები

მომზადება
ერბო გავადნოთ, დავუმატოთ შაქრის პუდრი, ვანილის ექსტრაქტი და კარგად ავურიოთ, დავუმატოთ 2 ჭიქა ფქვილი და ავზილოთ. მივიღებთ ცხიმიან, ფხვიერ ცომს. თუ ცომი ხელს ეკრობა, ცოტაოდენი ფქვილი კიდევ დავუმატოთ, გავაკეთოთ 20 გუნდა, თითოეული შუაზე გავჭრათ და ქაღალდდაფენილ თუნუქის ფურცელზე მოვათავსოთ. შაქარლამები მოვრთოთ ნიგვზით და 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ, სანამ ღია ხორბლისფერი გახდება.

ჟურნალი "გემრიელია" (მარტის ნომერი)

ტეგები:
დესერტი ორცხობილა ნანახია: 22048