რეცეპტი გათვლილია 3 ქაღალდის 9 სმ სიმაღლის და 10 სმ დიამეტრის ფორმაზე. მომზადება: ათქვიფეთ 4 კვერცხი შაქართან ერთად, დაუმატეთ ვანილის შაქარი. ხაჭო მოათავსეთ ჯამში, დაუმატეთ ათქვეფილი კვერცხი და შაქარი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და 210 გ სახამებელი. ფქვილში აურიეთ გამაფხვიერებელი და შეურიეთ კვერცხისა და ხაჭოს მასა, დაუმატეთ ქიშმიში და კურკუმა. კარგად აურიეთ. გაანაწილეთ ცომი ქაღალდის ფორმებში, თითოში დაახლოებით 530 მლ. აცხვეთ 40-60 წუთი 180-200 გრადუსზე. სანამ კულიჩი ცხვება, მოამზადეთ მინანქარი. ამისათვის ერთი კვერცხის გული გააცალკევეთ ცილისგან. ცილა ათქვიფეთ შაქრის პუდრასთან ერთად თეთრი, მკვრივი ქაფის მიღებამდე, შემდეგ დაუმატეთ 20 გ სახამებელი, რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენი და გააგრძელეთ თქვეფა მასის გასქელებამდე. მზა კულიჩს წაუსვით მინანქარი ისე, რომ არ ამოიღოთ ქაღალდის ფორმიდან. ხაჭოს ამ კულიჩის გამოცხობა არა მხოლოდ სააღდგომოდ შეგიძლიათ, არამედ უბრალოდ, მეგობრული და ოჯახური ჩაის სმისთვისაც. გემრიელად მიირთვით!