ყავის სამარხვო ნამცხვარი შავი ქლიავის ჩირით
ყავის სამარხვო ნამცხვარი შავი ქლიავის ჩირით
დრო 45წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 200 გ
  • სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
  • შაქარი - 150 გ
  • თაფლი - 2 ს/კ
  • დარიჩინი - 0,5 ჩ/კ
  • ილი (კარდამონი) - 0,5 ჩ/კ
  • დაფქული ჯანჯაფილი (კოჭა) - 1/4 ჩ/კ
  • მწიკვი მარილი
  • შავი ქლიავის ჩირი - 200 გ
  • დაჭრილი ნიგოზი - 2 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადება:
დაალბეთ შავი ქლიავის ჩირი 20 წუთით ცხელ წყალში. შემდეგ გაწურეთ და დაჭერით.
ცხელ, ახალმოხარშულ მაგარ ყავაში გახსენით თაფლი და შაქარი. დაუმატეთ სანელებლები (დარიჩინი, ილი, ჯანჯაფილი) გააგრილეთ.
გაცერით ფქვილი, დაუმატეთ სოდა ძმრით, მარილი, ჩაასხით ყავა და აურიეთ. მოზილეთ ცომი და დაუმატეთ შავი ქლიავი და დაჭრილი და მოხალული ნიგოზი.
18-22 სმ დიამეტრის ფორმას წუსვით ზეთი ან სხვა მცენარეული ცხიმი. გადაიტანეთ ცომი ფორმაში და აცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთ.
მზა ნამცხვარს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
გემრიელად მიირთვით!