მომზადება: გარეცხეთ ოსპი, დაასხით წყალი და მოხარშეთ. დაჭერით წმინდად ნიორი და ხახვი, სოკო გარეცხეთ და დამდუღრეთ. მოხრაკეთ ზეითუნის ზეთში ჯერ ხახვი და ნიორი, შემდეგ დაუმატეთ სოკო და ხრაკეთ კიდევ 5-8 წუთი. მეორე ტაფაზე (მშრალზე) მოხალეთ ნიგოზი. სოიოს სოუსს შეურიეთ შაქარი, ლიმონის წვენი, პილპილი. მოხარშულ ოსპს დაუმატეთ ნიგოზი, მოხარკული სოკო ხახვითა და ნივრით, არომატული ბალახები (სურვილისამებრ), შეზავებული სოიოს სოუსი და ყველაფერი ერთად დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მზა პაშტეტი შეინახეთ მაცივარში 4 დღის განმავლობაში.