მომზადება: გარეცხეთ და გააშრეთ დიდი ზომის კარტოფილები. წაუსვით ზეთი და მოათავსეთ ფოლგადაფენილ ღუმელის ფირფიტაზე. აცხვეთ 190-200 გრადუსზე ერთი საათი. შეამოწმეთ კარტოფილის მზაობა დანის წვერით. ის ადვილად უნდა ჩადიოდეს. შემდეგ გაჭერით კარტოფილი შუაზე და ფრთხილად ამოიღეთ გული. მოამზადეთ გულსართი: კარტოფილის მასას შეურიეთ გახეხილი ყველი, წვრილად დაჭრილი ბულგარული და ოხრახუში. მოათავსეთ მიღებული გულსართი უკან კარტოფილის მუნდირში. მოასხით ზეთი, დაახეხეთ ყველი და მოათავსეთ ღუმელში კიდევ 20 წუთით. გემრიელად მიირთვით