თეთრი მინანქარი სააღდგომო პასკისთვის - 2017 წლის რეცეპტი-ჰიტი
დრო 15წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს მინანქარი ჟელატინზე მზადდება და ამიტომაც ინარჩუნებს ელასტიკურ კონსისტენციას, არ ხმება და არ ეკრობა დანას დაჭრისას.

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 200 გ
  • წყალი - 100 მლ
  • ჟელატინი - 6 გ
  • ლიმონის წვენი - გემოვნებით

მომზადების წესები

ჟელატინს დაასხით 2 ს/კ წყალი და გააჩერეთ 15-20 წუთი, რომ გაფუვდეს.

ამასობაში დარჩენილ წყალში გახსენით შაქარი და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ურიეთ, სანამ ოდნავ არ გასქელდება.

გაგრილებულ სიროფში შეურიეთ ჟელატინი, ათქვიფეთ მიქსერის მაღალ სიჩქარეზე მასის გათეთრებამდე (დაახლოებით 4-5 წუთის განმავლობაში), დაუმატეთ ლიმონის წვენი.

გააჩერეთ მიღებული მინანქარი 10 წუთი, შემდეგ კი წაუსვით პასკებს. გააფორმეთ სურვილისამებრ!

ტეგები:
ნანახია: 4876