დადგით ქვაბი დაბალ ცეცხლზე. როცა გახურდება, გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ფქვილი და კარგად აურიეთ. მოხრაკეთ, სანამ მასა ოქროსფერს არ მიიღებს. შემდეგ დაუმატეთ ტომატპასტა და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაუკელით ცეცხლზე მინიმუმამდე და თუშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. გარეცხეთ პომიდორი და გახეხეთ მსხვილად. კანი მოაცალეთ. დაუმატეთ მიღებული პიურე ქვაბში მოთუშულ მასას. დაასხით წყალი, აურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე. როგორც კი მასა ადუღდება, დაუმატეთ ნაღები და აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ მარილი და შავი პილპილი. ადუღეთ წვნიანი 5 წუთის განმავლობაში და გადმოდგით ცეცხლიდან. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ, რომ დადუღდეს თავისივე ორთქლში. შემდეგ გაანაწილეთ ღრმა თეფშებზე და მოაყარეთ გახეხილი ყველი. მორთეთ ქორფა პიტნის ფოთლებით. ყველის მაგივრად შეგიძლიათ მოაყაროთ შემწვარი ან მოხარშული ქათმის ფილე - ასეც ძალიან გემრიელია.