კონიაკზე მომზადებული ბლინები ნიგვზიანი გულსართით
კონიაკზე მომზადებული ბლინები ნიგვზიანი გულსართით
დრო 180წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მწიკვი მარილი
  • კონიაკი - 2 ს/კ
  • რძე - 1,5 ჭიქა
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • ზეთი შესაწვავად
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • კარაქი - 2 ს/კ
  • ფქვილი - 175 გ
  • ლიმონის ცედრა - 1 ჩ/კ
გულსართი:
  • შაქარი - 100 გ
  • ნუში - 150 გ
  • ქიშმიში - 100 გ
  • კონიაკი - 1 ს/კ
მომზადების წესები

თავდაპირველად მოამზადეთ გულსართი.

ქიშმიში გარეცხეთ, დაასხით ღბილი ანადუღარი წყალი ისე, რომ მთლიანად დაფაროს. გააჩერეთ 1 საათით. შემდეგ გადაუღვარეთ წ ყალი, შეამშრალეთ ქიშმიში ქაღალდის ხელსახოხით, მოათავსეთ ნუშთან და შაქართან ერთად ბლენდერის ჭიქაში და ათავიფეთ პიურეს კონსისტენციამდე.

დაუმატეთ კონიაკი და კარგად აურიეთ.

ახლა ბლინებს მივხედოთ: გაცერით ფქვილი მარილთან ერთად, დაუმატეთ შაქარი, ლიმონის ცედრა, კონიაკი და კარაქი. ათქვიფეთ ხელის ზამბარით. გააგრძელეთ თქვეფა და სათითაოდ შეურიეთ კვერცხი, შემდეგ კი წვრილი ნაკადით ჩაუშვით რძე. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებადმე.

გადააფარეთ ცომს ცელოფანი და გააჩერეთ 2 საათ.

შემდეგ გაახურეთ ტაფა, წაუსვით ცოტაოდენი ზეთი, დაასხით იმდენი ცომი, რომ თხელი ბლინი გამოგივიდეთ.

ბლინები გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან. ცხელ-ცხელ ბლინებში გაახვიეთ 1,5-2 ს/კ გულსართი.

გემრიელად მიირთვით!