ალუბლის კისელი ბებიის რეცეპტით
დრო 20წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • უკურკო ალუბალი - 300 გ
  • შაქარი - 3 ჩ/კ
  • სახამებელი - 3 ჩ/კ
  • წყალი - 700 მლ
მომზადების წესები

ქვაბში ჩაყარეთ ალუბალი, შაქარი და დაასხით 600 მლ წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ დაახლოებით 2 წუთი.

სახამებელი გახსენით დარჩენილ 100 მლ წყალში და დაუმატეთ ალუბლის ნახარშს.

აურიეთ და მიიყვანეთ ადუღემდე. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

თუ კისელი ისეთი სქელი არ გამოვიდა, როგორიც გინდოდათ, დაუმატეთ კიდევ 1 ჩ/კ ან ცოტა მეტი სახამებელი კისელს და კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე. 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ალუბალი კისელი ნანახია: 1973