საქონლის ხორცი ღვინი სოუსში ნიახურის კრემ-პიურესთან ერთად
დრო 60წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის რბილი ხორცი - 500 გ
  • ნიახურის ღერები - 600 გ
  • კარაქი - 50 გ
  • რძე - 3,5 %-იანი, 100 მლ
სოუსისთვის:
  • საქონლის ძვლიანი ხორცი - 1 კგ
  • ნედლი ქონდარი - 1 ღერი
  • დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
  • ღვია - 3 მარცვალი
  • წითელი მშრალი ღვინო - 200 მლ
მომზადების წესები

სოუსისთვის ძვლიანი საქონლის ხორცი მოათავსეთ ღრმა ცეცხლგამძლე ფორმაში, დაასხით ღვინო, მოაყარეთ ქონდარი, ჩააგდეთ დაფნის ფოთოლის და დაუმატეთ ღვია. დაასხით 500 მლ წყალი.

შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 2 საათი. მიღებული სოუსი გაწურეთ.

საქონლის ხორცის ფილე დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად და შეწვით მშრალ ტაფაზე ორივე მხრიდან. თითო მხარეს დაჭირდება 5-5 წუთი. მზა ხორცი გაახვიეთ ფოლგაში და გააჩერეთ 30 წ უთი.

ნიახური ღერები დაჭერით, მოათავსეთ ლითონის ფირფიტაზე და მოათვსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10 წუთით.

შემდეგ დააბლენდერეთ რძესთან და კარაქთან ერთად.

მოათავსეთ მზა ფილე გაშლილ ლანგარზე, მოასხით სოუსი და იქვე დაუდეთ ნიახურის კრემ-პიურე.

გემრიელად მიირთვით!