ბლინები ძროხის ხორცის სამეფო ფარშით
დრო 60წთ
ულუფა 12
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ფარში - 300 გ
  • რძე - 0,5 ლ
  • ხახვი - 2 თავი
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - ნახევარი ს/კ
  • მარილი - 1/4 ჩ/კ
  • ზეთი - 1 ს/კ
  • ფქვილი - 0,5 ჩ/ჭ
მომზადების წესები

კვერცხი ათქვიფეთ მარილსა და შაქართან ერთად. დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა რძე და კვლავ ათქვიფეთ. ჩაყარეთ ფქვილი და ათქვიფეთ ერთგვაროვან მასის მიიღებამდე. კარგად გაახურეთ ტაფა, წაუსვით ცხიმი და დაასხით ცომი თხელ, თანაბარ ფენად. შეწვით თითოეული ბლინი ორივე მხრიდან. წაუსვით გამომცხვარ ბლინებს კარაქი.

დაჭერით წმინდად ხახვი და მოხრაკეთ კარაქში. დაუმატეთ ფაში, მარილი, პილპილი და ხრაკეთ 10-15 წუთი. თითოეულ ბლინში ჩადეთ ხორცის გულსართი, დაკეცეთ კონვერტივით და შეწვით ორივე მხრიდან. ბლინები სუფრასთან შეგიძლიათ ბოსტნეულთან ერთად მიიტანოთ.

ავტორი:
თამთა სანოძე