მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. შეუდექით კლიარის მომზადებას: ხელის ზამბარით ათქვიფეთ ფქვილი, კვერცხი და ლუდი, დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. დაშალეთ კომბოსტო მსხვილ ყვევილედებად. აადუღეთ ქვაბში წყალი, დაუმატეთ მარილი და ჩაყარეთ კომბოსტო. მოწალეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში. მთვარია, არ მოგეხარშოთ ძლიან. მზა კომბოსტო გადმოიტანეთ საწურზე. სანამ ის გაცივდება, გაახურეთ ტაფა. დაასხით ზეთი დაახლოებით 1 სმ სიმაღლეზე. კომბოსტო ამოავლეთ მომზადებულ კლიარში. შეწვით კომბოსტოს ნაჭრები ყველა მხრიდან. დაბრაწული კომბოსტო გადმოიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ზეთი მოშორდეს. გემრიელად მიირთვით!