ულამაზესი ღვეზელი თევზით
ულამაზესი ღვეზელი თევზით
დრო 300წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 500 გ
  • რძე - 100 გ
  • საფუარი - 10 გ
  • კვერცხი - 1
  • შაქარი - 2 ს.კ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • დარბილებული კარაქი - 70 გ
  • გულსართისთვის
  • ორაგული - 600 გ
  • ყველი - 120 გ
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 1
  • ოხრახუში
  • პამიდორი - 1
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი, დავამატოთ მარილი, შაქარი, კარაქი, კვერცხი, ბოლოს ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.  შევდგათ მაცივარში მინიმუმ 3 საათით. ამის შემდეგ კიდევ 1 საათი ოთახის ტემპერატურაზე გავაჩეროთ.  

შემდეგ გავაბრტყელოთ დაახლოებით 6 მმ-ზე, ნაპირებიდან 3.5 სმ-ში წრეზე შემოვალაგოთ ორაგულის ნაჭრები, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი,  გადავუკეცოთ ნაპირები, ჩავჭრათ და გადავატრიალოთ 90 გრადუსით. შუაგულში ჩავალაგოთ დარჩენილი თევზი, დაჭრილი პამიდორი და წიწაკა, ზემოდან  ყველის ნაჭრები. დავტოვოთ 30 წუთი სითბოში, შემდეგ კი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე  30 წუთი.