იტალიური ნაყინი "სემიფრედო" ჟოლოთი
დრო 240წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

 

 

 

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 5 ცალი
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • ზაფრანა - 1/4 ჩ/კ
  • ვერმუტი - 1 ს/კ
  • ცხიმიანი ნაღები - 1 ჭიქა
  • ჟოლო - 150 გ
მომზადების წესები

პატარა ქვაბში ჩაასხით წყალი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. 

ცალკე ჯამში ერთმანეთში აურიეთ კვერცხის გული, შაქარი და ზაფრანა.

მოათავსეთ კვერცხის მასით ჯამი ადუღებული წყლის ზედაპირზე და ხარშეთ მასა წყლის აბაზანაზე, სანამ არ გასქელდება.. თან შეუჩერებლად ურიეთ. ამას დაახლოებით 5-6 წუთი დასჭირდება.

გადმოდგით ჯამი ადუღებული წყლიდან და ახლა მოათავსეთ გაყინულ წყალში, თან გააგრძელეთ მორევა, სანამ არ გაგრილდება.

მიქსერის მეშვეობით ათქვიფეთ კრემი და თან დაუმატეთ ტკბილი ვერმუტი.

დაუმატეთ ნაღების 1/3-დი და ფრთხილად აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ დარჩენილი ნაღები და კვლავ კარგად აურიეთ.

გადაიტანეთ ფორმაში, დაუმატეთ ჟოლო. დააფარეთ ფორმას თავსახური და მოათავსეთ საყინულეში 6 საათით.

სუფრასთან მიტანამდე გამოიღეთ საყინულედან 15 წუთით ადრე.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნაყინი ჟოლო ნანახია: 1403