დაჭერით ქათმის ბარკლები დიდ ნაჭრებად და შეწვით ტაფაზე კარგად. აიღეთ ორი თავი ხახვი და დაჭერით წმინდად. სტაფილოც დაჭერით. მეორე ტაფაში მოხრაკეთ ხახვი და სტაფილო. დაუმატეთ 1 ჩ/კ მარილი და პილპილი. სქელძირიან, ღრმა ტაფაში ერთმანეთში აურიეთ შემწვარი ხორცი და მოხრაკული სტაფილო და ხახვი. გახსენით ბულიონის კუბიკი 0,5 ადუღებულ წყალში და დაუმატეთ ხორცს და ბოსტნეულს. თუშეთ საშუალო ცეცხლზე 15 წუთი. ახლა დროა მოამზადოთ ცომი. ამისათვის ღრმა ჯამში ერთმანეთში აურიეთ რძე, კვერცხი, ფქვილი, 1 ჩ/კ მარილი და ზეთი. მოზილეთ ცომი და გააჩერეთ დაახლოებით 30 წუთი. მზა ცომი გაყავით 4 თანაბარ ნაწილად და გააკეთეთ გუნდები. გააბრტყელეთ თითოეული გუნდა 2-3 მმ სისქის მრგვალ ფირფიტად. დააბლენდერეთ დარჩენილი ხახვი, წაუსვით ცომის ფირფიტას ზეთი, შემდეგ გაანაწილეთ მათზე ხახვის ფაფა. გადაახვიეთ თითოეული ფირფიტა რულეტად და დაჭერით რამდენიმე ერთნაირ ნაწილად. დაალაგეთ რულეტები ტაფაზე ხორცისა და ბოსტნეულის თავზე მჭიდროდ და ამზადეთ ბაშბარმაკი კიდევ 30 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხზლე. სუფრასთან მიიტანეთ გაშლილი თეფშით ისე, რომ ცომი დაბლა მოექცეს, ხოლო ხორცისა და ბოსნტეულის მასა - ზემოდან. გემრიელად მიირთვით!