ტეფტელები ყველით - ცნობილი კერძის განსხვავებული ვერსია!
ტეფტელები ყველით - ცნობილი კერძის განსხვავებული ვერსია!
დრო 30წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცის ფარში - 500 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • პური - 2 ნაჭერი
  • ყველი - 200 გ
  • ტომატპასტა - 1 ს/კ
  • ფქვილი - 2 ს/კ
  • მწვანილი - გემოვნებით
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

ხორცის ფარშს შეურიეთ გახეხილი ხახვი, კვერცხი, მარილი და პილპილი, კარგად აურიეთ ხელით.

ყველი დაჭერით დაახლოებით 1X1 სმ-ზე კუბიკებად. ფარშისგან გააკეთეთ პატარა ბურთები, დააბრტყელეთ ხელის გულზე და ჩაუდეთ გულში ყველის კუბიკი. დააბრგვალეთ ფარში ისე, რომ ყველი შუაგულში მოექცეს.

მოათავსეთ ხორცის ბურთები გამოსაცხობ ფირფიტაზე და შეწვით 200 გრადუსზე 15-20 წუთის განმავლობაში.

სოუსისთვის: მოხრაკეთ წმინდად დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ ტომატპასტა, ფქვილი, მარილი და პილპილი.

თუშეთ 3 წუთი, თან ურიეთ. ბოლოს დაუმატეთ მწვანილი.

მოასხით სოუსი შემწვარ ტეფტელებს სუფრასთან მიტანის წინ.

გემრიელად მიირთვით!

 

ტეგები:
ყველი ტეფტელები ნანახია: 3142