წლის დესერტი - ჟოლოს უგემრიელესი და ძალიან მარტივი ღვეზელი
წლის დესერტი - ჟოლოს უგემრიელესი და ძალიან მარტივი ღვეზელი
დრო 45წთ
ულუფა 8
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 200 გ
  • ლიმონი - 1 ცალი
  • გამაფხვიერებელი - 2 ჩ/კ
  • მწიკვი მარილი
  • რძე - 100 მლ + 5ს/კ ცომისთვის
  • ზეთი - 4 ს/კ
  • ხაჭო - 125 გ
  • ჟოლო - 325 გ
  • სახამებელი - 1 ს/კ
  • არაჟანი - 175 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქრის პუდრა - მოსაყრელად
მომზადების წესები

ლიმონს გადაავლეთ მდუღარე, გაამშრალეთ და გახეხეთ წვრილ სახეხზე ცედრა.

ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი, 50 გ შაქარი, მწიკვი მარილი და ლიმონის ცედრა.

შემდეგ დაუმატეთ 5 ს/კ რძე, ზეთი და ხაჭო.ათქვიფეთ მიქსერით გლუვი, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბრტყელეთ წრის ფორმაზე.

წაუსვით ფორმას ზეთი, მოაყარეთ ფქვილი და გადაიტანეთ ცომი მასში, გაუკეთეთ 2 სმ სიმაღლის კიდეები.

ჟოლოს მოაყარეთ სახამებელი, აურიეთ და გადაიტანეთ ფორმაში.

ცალკე ჯამში ათქვიფეთ არაჟანი, შაქარი, კვერცხი და რძე. მიღებული მასა მოასხით ჟოლოს. აცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში.

მზა ნამცხვარი გააცივეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ღვეზელი ნამცხვარი ცომი ჟოლო ნანახია: 8269