ლიმონათის მომზადება უმჯობესია პატარა ულუფებად. დაჭერით საზამთრო, ამოაჭერით რბილობი და მაქსიმალურად გააცალეთ კურკები. ბლენდერის ჭიქაში მოათავსეთ საზამთროს რბილობი, დაუმატეთ რამდენიმე კოვზი შაქარი ან შაქრის სიროფი, ლაიმის წვენი და დააბლენდერეთ. გადაიტანეთ გრაფინში მიღებული მასა ისე, რომ ნახევრამდე გაავსოს ჭურჭელი და შეავსეთ გაზიანი წყლით. დაუმატეთ ბაზილიკის ფოთლები და ცოტაოდენი საზამთროს დაჭრილი რბილობი. ჩამოასხით მაღალ ჭიქებში და დაუმატეთ ყინული. გემრიელად მიირთვით!