ფრანგული ტკბილი ცომი "ბრიზე"
დრო 60წთ
ულუფა 15
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ამ ცომს ხშირად იყენებენ ფრანგი კულინარები სხვადასხვა ტკბილი ღვეზელების ცხობისას. გამოდის საოცრად ფაფუკი და ნაზი ღვეზელები.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 250 გ
  • კარაქი - 125 გ
  • რაფინირებული შაქარი - 20 გ
  • ყავისფერი შაქარი - 20 გ
  • ძალიან ცივი წყალი - 120 მლ
მომზადების წესები

ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი და ორი სახეობის შაქარი. 

დაუმატეთ დარბილებული და კუბიკებად დაჭრილი კარაქი და ხელით კარგად აურიეთ.

წვრილ ნაკადათ ჩაუშვით წყალი და განაგრძეთ ცომის ზელა.

თუ ცომი ხელებზე ძალიან გეკვრით, დაუმატეთ ცოტაოდენი ფქვილი.

გადააფარეთ ცომს საკვების შესაფუთი ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში მინიმუმ 1 საათით.

ტეგები:
ცომი ღვეზელები ნანახია: 2597