ტომატის საზაფხულო სუფი
ტომატის საზაფხულო სუფი
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • წითელი ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ნიახურის ღერები - 2 ცალი
  • პომიდორი - მწიფე, 600 გ
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • მარილი - გემოვნებით
  • ბოსტნეულის ბულიონი - 600 მლ
  • ტომატის პიურე - 400 გ
  • ტომატპასტა - 3 ს/კ
  • ტომატის სოუსი - ცხარე, 1 ს/კ
  • ნაღები - გემოვნებით
მომზადების წესები

დაჭერით ხახვი და ნიახური. გაარჩიეთ და გაატარეთ პრესში ნიორი.

გარეცხეთ პომიდორი და ბულგარული წიწაკა.

გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე, მოათავსეთ ფირფიტაზე ყველა ბოსტნეული, მოასხით ზეითუნის ზეთი და შეწვით 40 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ გააცალეთ კანი შემწვარ პომიდორსა და ბულგარულს. ამ უკანასკნელს გააცალეთ თესლი.

გადაიტანეთ ბლენდერში შემწვარი ბოსტნეული და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ აიღეთ საწური და გაატარეთ მიღებული მასა საწურში, რათა მოცილდეს ნაყოფის დარჩენილი წიბწები. გადაიტანეთ მიღებული პიურე ქვაბში.

დაუმატეთ პომიდვრის პიურეს კონსერვი, ტომატპასტა, ტომატის ცხარე სოუსი, აურიეთ, შეათბეთ და დაუმატეთ მარილი გემოვნებით. სუფრასთან მიითანეთ რბილი ან პირიქით, კარგად გაცივებული. მოასხით ნაღები.

გემრიელად მიირთვით.

 

ტეგები:
ტომატი პომიდორი სუფი ნანახია: 4541