გაცერით ფქვილი მარილთან ერთად, დაუმატეთ შაქარი, აურიეთ და წვრილი ნაკადით ჩაუშვით წყალი. ურიეთ შეჩერებლად. შედეგად უნდა მიიღოთ თხელი არაჟნის კონსისტენციის ცომი. გადააფარეთ მზა ცომს ცელოფანი და გააჩერეთ თბილ ადგილას 40 წუთი. ამასობაში მოამზადეთ გულსართი.: ამისათვის გაარჩიეთ და გარეცხეთ წიწიბურა. მოხალეთ ცხელ ტაფაზე. აადუღეთ ქვაბით წყალი, ჩაყარეთ მარილი და დაუმატეთ ზეთი. ადურებულ წყალში ჩაყარეთ წიწიბურა და ხარშეთ, სანამ წყალს მთლიანად არ შეიწოვს. ამასობაში დაჭერით ხახვი და მოხრაკეთ ზეთში გაოქროსფრებამდე. დაჭერით სოკო და აურიეთ ერთმანეთში მოხარშული წიწიბურა, მოხრაკული ხახვი და სოკო. გემოვნებით დაუმატეთ მარილი. გამოაცხეთ ბლინები ჩვეულებისამებრ, ცხელ ზეთიან ტაფაზე. გააცივეთ და ჩადეთ თითოეულ ფირფიტაში გულსართი, გადაკეცეთ კონვერტივით. შეწვით ზეთში ბლინები ორივე მხრიდან. გემრიელად მიირთვით!