მოცხარის ფაფუკი ტორტი მოხარშული კრემითა და ბეზეთი
მოცხარის ფაფუკი ტორტი მოხარშული კრემითა და ბეზეთი
დრო 300წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 8 ცალი
  • შაქარი - 8 ს/კ
  • ფქვილი - 7 ს/კ
  • სახამებელი - 1 ს/კ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • მოხარშული კრემი
  • მოცხარი - ახალი ან გაყინული, 1 ჭიქა
ბეზე:
  • კვერცხის ცილა - 4 ცალი
  • შაქარი - 2/3 ჭიქა
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • გახეხილი შოკოლადი
მომზადების წესები

კვერცხის ცილა და გული გავაცალკევოთ. ცილითა და შაქრით ბეზეს მასა გავთქვიფოთ, დავუმატოთ კვერცხის გულები, ვანილი
და გაცრილი ფქვილი. ცომი მოვათავსოთ 30-35 სმ დიამეტრის ქაღალდჩაფენილ ფორმაში და 170 გრადუსზე გამოვაცხოთ. გრილი ბისკვიტი სიბრტყეზე გავჭრათ. ქვედა ნაწილი გადავიტანოთ ლანგარზე და ცოტა კრემი (იხ.მოხარული კრემის რეცეპტი) წავუსვათ, ზედა კი დავჭრათ კუბებად და მოცხართან ერთად ავურიოთ მოხარშულ კრემში. მასა მოვათავსოთ ბისკვიტზე და მივცეთ ფორმა.
კვერცხის ცილაში ავურიოთ შაქარი, ვანილი და ორთქლის აბაზანაზე  შემოვდგათ. კოვზით ვურიოთ, სანამ შაქარი გაიხსნება, შემდეგ კი მიქსერით კარგად ავთქვიფოთ. ტორტს ბეზე ზემოდან და ირგვლივ წავუსვათ, მოვაყაროთ შოკოლადი და მაცივარში შევდგათ 3-4 საათით.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნანახია: 2297