ყაბაყის აჯიკა ზამთრისთვის
დრო 120წთ
ულუფა 5
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყაბაყი - 3 კგ
  • ზეთი - 1 ჭიქა
  • ტომატპასტა - 10 ს/კ
  • მარილი - 4 ს/კ
  • შავი პილპილი - 3 ჩ/კ
  • ძმარი 9% - 5 ს/კ
  • ნიორი - 2 თავი
  • ცხარე წიწაკა - 2 ცალი
  • კამა ან ოხრახუში - 1 კონა
მომზადების წესები

გაფცქვნილი ყაბაყი გაატარეთ და გააჩერეთ ასე 1-2 საათი.

შემდეგ გადაიტანეთ ემალის ქვაბში, დაუმატეთ მარილი, პილპილი, ზეთი, ტომატპასტა. დადგით დაბალ ცეცხლზე და თუშეთ 1,5 საათის განმავლობაში.

ძმარი გახსენით 1 ჭიქა წყალში, დაუმატეთ ყაბაყის მასას, იქვე დაუმატეთ გატარებული ნიორი, მწვანილი და თუშეთ კიდევ 10 წუთის განმავლობაში.

გაანაწილეთ გასტერილებულ ქილებში და მოხუფეთ.

შეინახეთ გრილ ადგილას.

ტეგები:
ყაბაყი კონსერვი აჯიკა ნანახია: 1623