ესტონური დარიჩინიანი ფუნთუშა
ესტონური დარიჩინიანი ფუნთუშა
დრო 180წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი
  • კვერცხის გული - 1
  • ფქვილი - 300 გ
  • კარაქი - 80 გ
  • საფუარი - 6-8 გ
  • რძე - 120 მლ
  • შაქარი - 70 გ
  • დარიჩინი - 2 ჩ.კ
მომზადების წესები
თბილ რძეში ან წყალში შეურიეთ საფუარი და დადგით 15 წუთი.

30 გ კარაქი გაადნეთ და შეურიეთ კვერცხის გულს. დაამატეთ მარილი, ფქვილი, საფუვრიანი რძე და მოზილეთ ცომი.

ცომი ჩავდოთ ცხიომწასმულ თასში და ვაცალოთ ამოფუება.

ამასობაში გავაკეთოთ გულსართი: გავადნოთ დარჩენილი კარაქი, შევურიოთ 70 გ შაქარი და დარიჩინი

ცომი გავაბრტყელოთ 1 სმ-ზე, წავუსვათ გულსართის 2/3,  გადავახვიოთ რულეტივით, მსუბუქად დავაბრტყელოთ, სიგრძეზე შუაზე ჩავჭრათ, მაგრამ ერთი ბოლო გაუჭრელი დავუტოვოთ. ამ ბოლოდან ორივე ნაწილი ერთმანეთზე გადავწნათ.

შევაერთოთ ბოლოები და გადავუსვათ დარჩენილი გულსართი.

გამოვაცხოთ 180-200 გრადუსზე დაახლოებით 20 წუთი
ტეგები:
ცომი ფუნთუშა დარიჩინი რძე ნანახია: 67359