ვაშლ-ატამას მურაბა
ვაშლ-ატამას მურაბა
დრო 30წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვაშლატამა - 1 კგ
  • შაქარი - 1 კგ
  • წყალი - 1 ჭიქა
  • ვანილი
მომზადების წესები

სამურაბე თასში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი და დაბალ ცეცხლზე წამოვადუღოთ. როცა სიროფი გამჭვირვალე გახდება, ცეცხლიდან გადმოვდგათ, ჩავყაროთ ვაშლატამა და სიროფში გავაცივოთ.
მურაბა კვლავ დავადგათ ცეცხლზე და 5 წუთი ვადუღოთ, შემდეგ კვლავ გავაცივოთ. ეს პროცედურა კიდევ ორჯერ გავიმეოროთ. როცა სიროფი შესქელდება, დავუმატოთ ვანილი და ქილებში ჩავასხათ.

ტეგები:
მურაბა ვაშლ-ატამა ნანახია: 2518