გრილზე შემწვარი წიწაკის სალათა სულგუნით
დრო 180წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტკბილი წიწაკა - 8 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 3-4 ს/კ
  • ძმარი - 1 ს/კ
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ქინძი - 1 კონა
  • რეჰანი - 1 კონა
  • დანაყილი ნიორი - 3-4 კბილი
  • სულგუნი - 150-200 გ
  • მარილი
  • წიწაკა

მომზადების წესები

წიწაკებს ამოვაცალოთ თესლი, დავაწყოთ ქაღალდდაფენილ თუნუქის ფურცელზე და დაახლოებით 20 წუთით შევდგათ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ დაიბრაწება, შემდეგ გამოვიღოთ და ცხელი წიწაკები ცელოფანში ჩავდოთ.
ასე გავაცივოთ, შემდეგ სწრაფად გავაძროთ კანი და დავჭრათ. წიწაკას ზეთი, ძმარი, ნიორი, მარილი, წიწაკა და დაჭრილი მწვანილები შევურიოთ, დავუმატოთ კუბებად დაჭრილი სულგუნი და 1 საათით მაცივარში მოვათავსოთ.

ტეგები:
წიწაკა სალათა სულგუნი ნანახია: 463