"თეთრი დათვი" - ნამცხვარი ბეზეთი და კენკრით
"თეთრი დათვი" - ნამცხვარი ბეზეთი და კენკრით
დრო 240წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • დარბილებული კარაქი - 150 გ
  • შაქარი - 3/4 ჭიქა
  • სოდა ძმრით - 0,5 ჩ/კ სოდა + 1 ს/კ ძმარი
  • ფქვილი - 2-3 ჭიქა
ბეზე:
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
კრემი:
  • ნაღები - 300 მლ
  • შაქრის პუდრა - 2-3 ს/კ
  • სასურველი კენკრა - 300 გ
  • ვანილი
მომზადების წესები

კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ კვერცხი, ვანილი, სოდა ძმრით და ფქვილი, გავყოთ სამ ფენად და ფქვილიანი
ხელებით თხლად გავაბრტყელოთ. ცილითა და შაქრით ბეზეს მასა მოვამზადოთ, ფენებზე გადავანაწილოთ და 180 გრადუსზე 20-25 წუთი ვაცხოთ, შემდეგ გავაგრილოთ. ნაღები და შაქრის პუდრი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ ვანილი, 200 გ კენკრა დავჭყლიტოთ.
კრემი ფენებს წავუსვათ, და დაჭყლეტილი კენკრა მოვაყაროთ, დანარჩენი კენკრით კი ზემოდან მოვრთოთ. მაცივარში შევინახოთ 1-2 საათით.

ტეგები:
ნამცხვარი კენკრა ბეზე ნანახია: 4453