სოკოს ღია ღვეზელი
დრო 30წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მზა საფუვრიანი ან ფენოვანი ცომი - 200-250 გ
  • ქამა სოკო - 150 გ
  • ტკბილი წიწაკა - 1 ცალი, დაჭრილი
  • პომიდორი - 1 ცალი, დაჭრილი
  • ხახვი - 1 თავი
  • გახეხილი ყველი, მაგარი სახეობის - 1 ს/კ
  • რბილი ყველი - 1 ს/კ, წვრილად დაჭრილი
  • კარაქი ან ზეთი - მოსაშუშად
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

ხახვი ალყა-ალყა დავჭრათ და მოვშუშოთ, დავუმატოთ თხლად დაჭრილი სოკო, როცა მოიშუშება, შევურიოთ მარილი და პილპილი.
ცომი გავაბრტყელოთ და ჩავდოთ ფორმაში, გავუკეთოთ გვერდები. ზედ დავადოთ გაგრილებული სოკოს გულსართი, დაჭრილი ბოსტნეული, მოვაყაროთ ყველი, გვერდები გადმოვუკეცოთ და 220 გრადუსზე გამოვაცხოთ. მზა ღვეზელი მოვრთოთ ოხრახუშის ფოთლებით.

ტეგები:
ღვეზელი ცომი სოკო ნანახია: 980