ბადრიჯანი ჩინურად
ბადრიჯანი ჩინურად
დრო 30წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ბულგარული წიწაკა - 100 გ
  • ნიორი - 5 კბილი
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • სოიოს სოუსი - 100 მლ
  • დაფქული ჯანჯაფილი (კოჭა) - 1 ჩ/კ
  • კარტოფილის ფქვილი(სახამებელი) - 2 ს/კ
  • ზეითუნის ზეთი - შესაწვავად
  • ქუნჯუთის ზეთი - 2 ს/კ
  • ტომატპასტა - 1,5 ს/კ
  • წიწაკა ჩილი - 1 ცალი
მომზადების წესები

დაჭერით ბადრიჯანი მოგრძო ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. გააჩერეთ 10 წუთი.

ბულგარული დაჭერით ჩხირებად, ხოლო ხახვი, ნიორი და წიწაკა ჩილი კუბიკებად.

ბადრიჯნის  გარდა ყველა ბოსტნეული შეწვით 5 წუთის განმავლობაში ზეითუნის ზეთში. შემდეგ დაუმატეთ სოიოს სოუსი, ჯანჯაფილი და ტომატპასტა. აურიეთ.

ჭიქაში ცოტაოდენ წყალში გახსენით 1 ს/კ სახამებელი და დაუმატეთ შემწვარ ბოსტნეულს.

დაუმატეთ 2 ს/კ ქუნჯუთის ზეთი და თუშეთ 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.

ცალკე ჯამში ათქვიფეთ 1 კვერცხის ცილა, 1 ს/კ სახამებელი და 70 მლ წყალი.

გაწურეთ კარგად ბადრიჯანი და მოათავსეთ კვერცხის ცილისა და სახამებლის მასაში.

შემდეგ ამოიღეთ ბადრიჯანი და შეწვით ზეითუნის ზეთში. 

შემწვარი ბადრიჯანი და დანარჩენი მომზადებული მასა აურიეთ ერთმანეთში, 2 წუთი მოთუშეთ დაბალ ცეცხლზე და გადმოდგით ქურიდან.

გემრიელად მიირთვით!