3-4 მოზრდილი ლიმონს მოაცალეთ ცედრა და გამოაშრეთ (ის გამოგადგებათ შემდეგში, სხვა კანფეტების მომზადებისას). დაასხით ჟელატინს 60 მლ გაცივებული ანადუღარი წყალი და გააჩერეთ 10 წუთი გასაფუებლად. 400 გ შაქარს დაასხით 120 მლ წყალიუ და დადგით ცეცხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ რამდენიმე წუთი ხარშეთ. გადმოდგით სიროფი ცეცხლიდან და დაუმატეთ გაფუებული ჟელატინი. დაუმატეთ გაწურული ლიმონის წვენი აურიეთ და ჩაასხით ფორმაში. დააფარეთ ფორმას თავსახური და მოათავსეთ მაცივარში რამდენიმე საათით. როცა მარმელადი გამკვრივდება, გამოიღეთ, დაჭერით სასურველ ფორმებად და ამოავლეთ შაქარში. გემრიელად მიირთვით!