ქლიავის მურაბა ნიგვზით
დრო 60წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

თუ გსურთ ზამთრისთვის გქონდეთ უცხო, ძალიან გემრიელი მურაბა, მოამზადეთ ქლიავი ამ რეცეპტით. ეს მურაბაზე მეტია...

ინგრედიენტები

  • ქლიავი - 2 კგ
  • ნიგოზი - 400 გ
  • წყალი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 1,5 კგ
  • დარიჩინის ჩხირი - 1-2 ცალი
მომზადების წესები

გაარჩიეთ ქლიავი კურკებისგან, გაყავით ლებნებად, დაუმატეთ მშრალ ტაფაზე მოხალული ნიგოზი, დააყარეთ შაქარი, დაასხით წ ყალი, ჩააგდეთ დარიჩინის ჩხირები და დადგით ქვაბით საშუალო ცეცხლზე.

ადუღების შემდეგ დაუკელით ცეცხლს მინიმუმამდე და ხარშეთ მურაბა 20 წუთის განმავლობაში, პერიოდულად მოხადეთ ქაფი. ქლიავი უნდა დარბილდეს.

გაანაწილეთ მურაბა გასტერილებულ ქილებში და მოხუფეთ. არ დაგავიწყდეთ მანამდე ამოიღოთ დარიჩინის ჩხირები.

შემდეგ გადმოაბრუნეთ ქილები თავსახურით ქვემოთ, შეფუთეთ და გააჩერეთ, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.

ტეგები:
მურაბა ნიგოზი ქლიავი ნანახია: 1802