გაფცქვენით კარტოფილი. გაჭერით თითოეული ნაყოფი შუაზე. შემდეგ აიღეთ თითოეული ნაწილი და გააკეთეთ ღრმა ჩანაჭრელები. მაგრამ არ ჩაჭრათ ბოლომდე, რადგან შეწვისას არ დაიშალოს. გაახურეთ ღრმა ტაფაზე ზეთი საშუალო ცეცხლზე. აიღეთ კარტოფილი და დაალაგეთ თითოეული ნაჭერი განაჭრელით დაბლა. დააცადეთ რამდენიმე წუთი, დაუკელით ცეცხლს და დააფარეთ ტაფას თავსახური. არ მოაყაროთ მარილი და არ ახადოთ თავსახური. დაახლოებით 30 წუთში კარტოფილი ქვედა მხრიდან დაიბრაწება, ხოლო ზემოდან ჩაითუთქება. მოამზადეთ სოუსი, სანამ კარტოფილი იქვება. ამისათვის, არაჟანს დაუმატეთ წვრილად ადჭრილი კამა, მარილი და პილპილი გემოვნებით, ასევე პრესში გატარებული ნიორი და კარგად აურიეთ ყველაფერი. შემწვარი კარტოფილი გადმოიღეთ ღრმა ჭურჭელში, მოასხით სოუსი და გემრიელად მიირთვით!