წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 170 გრადუსზე. მოასხით კულინარიული სპრეი, ან წაუსვით ცოტაოდენი ზეთი, რათა მობრაწულამ არ მიიკრას. მოათავსეთ ბროკოლი მიკროტალღურ ღუმელში (აუცილებლად დააფარეთ ზევიდან რაიმე), დაასხით ცოტა წყალი და შეწვით 2-3 წუთის განმავლობაში. ბროკოლი უნდა გახდეს ღია ფერის მწვანე. ფრთხილად აიღეთ ბროკოლზე გადაფარებული საფარი და ზემოდან გაანაწილეთ მოხარშული და წვრილად დაჭრილი (ან დაძენძლი) ქათამი. ჩაასხით ბულიონი ჯამში. დაამატეთ მაიონეზი, ლიმონის წვენი, მოაყარეთ ქარის ფხვნილი, მარილი და პილპილი. მომზადებული სოუსი მოასხით ქათამსა და ბროკოლის. მოაყარეთ ყველი, მსხვილად დაფქული სიმინდი და ნუშის ფანტელი. მოათავსეთ ჭურჭელი წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში, დატოვეთ მანამ, სანა ყველი არ დადნება და ზედა ფენა არ მოიბრაწება. ამას დაჭირდება დაახლოებით 30 წუთი.