ნაღებში გამომცხვარი ფუნთუშები ატმის ჯემით
ნაღებში გამომცხვარი ფუნთუშები ატმის ჯემით
დრო 120წთ
ულუფა 16
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რძე - 0,5 ჭიქა
  • ფქვილი - 300-400 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • კარაქი - 50 გ
  • მშრალი საფუარი - 7 გ (სველი საფუარი 2-ჯერ მეტი)
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილის შაქარი
  • ლიქიორი ან კონიაკი - 2 ჩ/კ
  • კვერცხი - 1 ცალი + 1 ცალი კვერცხის გული
  • ნაღები - მლ
  • შაქრის პუდრა - 1 ს/კ + 3-4 ს/კ მოსაყრელად
  • კვერცხის გული - 1 ცალი + 1 ჩ/კ რძე ზემოდან წასასმელად
მომზადების წესები

თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი, გავაჩეროთ 10 წუთი. ამასობაში გავთქვიფოთ კვერცხი, შაქარი და კარაქი. კვერცხის მასა რძის მასას დავუმატოთ, შევურიოთ კონიაკი, ვანილი და იმდენი ფქვილი, რომ მივიღოთ ნაზი ცომი (ოდნავ უნდა ეკრობოდეს ხელს). ფქვილი ნელ-ნელა ვუმატოთ, ზედმეტი რომ არ მოგვივიდეს. ცომი დავდგათ გასაფუებლად, როცა ამოვა, დავყოთ 16 პატარა გუნდად, თითოეულს გულში ჩავუდოთ 1 ჩ.კ. ატმის ან გარგარის ჯემი და კარგად შევკრათ. გავთქვიფოთ ნაღები და შაქრის პუდრი, ჩავასხათ 26 სმ-იან მაღალ ოთხკუთხა ფორმაში, შიგ ჩავალაგოთ ცომის გუნდები, გადავაფაროთ ტილო და 30 წუთი გავაჩეროთ. გავახუროთ ღუმელი 200 გრადუსამდე და გამოვაცხოთ შეწითლებამდე. შევაგრილოთ და ბლომად შაქრის პუდრი მოვაყაროთ.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნაღები ატამი ფუნთუშები ნანახია: 5399