ხალვა არაბულად
ხალვა არაბულად
დრო 45წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ყველასთვის ცნობილია, რომ ხალვა - ეს არის ტკბილეული, რომელსაც მზესუმზირის ზეთით ამზადებენ. მაგრამ სინამდვილეში ამ სახელის ქვეშ სხვადასხვა სახეობის ტკბილეული ერთიანდება. ერთ-ერთი მათგანის მომზადებას ახლა გასწავლით.
ამ რეცეპტში გრამი ზეთი არ შედის, მაგრამ სამაგიეროდ, ჭირდება ბლომად ნიგოზი და კარაქი.

ინგრედიენტები

  • ნიგოზი - 150 გ
  • კარაქი - 100 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • რძე - 400 მლ
  • სიმინდის სახამებელი - 15 გ
მომზადების წესები

ნახევარ რძეში გახსენით სახამებელი. დარჩენილი რძე აადუღეთ, შემდეგ კი წვრილ ნაკადად ჩაუშვით სახამებლიანი რძე, თან სწრაფი მოძრაობით ურიეთ, სანამ მასა არ გასქელდება. 
ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაუმატთ შაქარი, ურიეთ და დაუმატეთ დაჭრილი ან დაფქული ნიგოზი. მოხრაკეთ იქამდე, სანამ მასა არ გახდება მუქი ყავისფერი.
დაუმატეთ რძის მასა, მოურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი მასა არ გახდება, დააფარეთ ტაფას ჩაისტილოში გახვეული თავსახური (რათა მაქსიმალურად ჰერმეტულად იყოს დახურული ჭურჭული). თუშეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 25-20 წუთის განმავლობაში.
შემეგ კიდევ ერთხელ აურიეთ და გადაიტანეთ გაშლილ თეფშზე.
მიეცით სასურველი ფორმა და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე გასაცივებლად.

გემრიელად მიირთვით!