პომიდორი გარეცხეთ, გაჭერი შუაზე, მოასხით ზეთი, მოაყარეთ ბაზილიკი, მარილი დ აპილპილი გემოვნებით. დაალაგეთ პერგამენდაფენილ ლითონის ფირფიტაზე და აცხვეთ 180-200 გრადუსზე 20-30 წუთის განმავლობაში. დაჭერით წვრილად ხახვი და მოხრაკეთ, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ბაზილიკი. გამომცხვარი პომიდორი დაალაგეთ განაჭრელით ზემოთ 24-26 სმ დიამეტრის ფორმაზე, ზემოდან გაანაწილეთ მოხრაკული ხახვი, დააფარეთ 0,5 სმ სისქეზე გაბრტყელებული ცომის ფირფიტა, კიდეები შეუკეტცეთ ხოლო ზედაპირი ჩაუჩხვლიტეთ ჩანგლით. აცხვეთ 15-20 წუთი 180-200 გრადუსზე. გააგრილეთ და სუფრასთან მიტანამდე ამოაბრუნეთ ღვეზელი. გემრიელად მიირთვით!